Biće uzbudljivo i čudićete se ljudima koji su zaspali čim su ušli u avion, ali ne brinite – spavaćete i vi u povratku, naročito ako let traje duže od dva sata. Slično kao da se vozite autobusom, samo mnogo udobnije.

Ne dobijate svuda besplatno posluženje. Šta dolazi uz kartu možete videti ili pitati kada je kupujete. One iz najjeftinije kolone na sajtu na kojem kupujete kartu najčešće ne uključuju obrok. Ipak, to nije pravilo jer da li će biti besplatnog posluženja zavisi i od dužine leta i kompanije kojom letite.

Najčešće je tri-četiri sedišta u jednom redu. Sva imaju isti broj, ali su označena sa A B C. Na karti vam piše koju oznaku nosi vaše sedište a označeno je i kako su poređana mesta. Kada vidite pored kog slova je nacrtan prozor, lako ćete locirati svoje mesto.

Ako želite da sedite do prozora, a da to ne morate da platite, dodjite ranije na chek in i zamolite ih da vam, ako je to moguće, daju sedište do prozora. Budite slatki i pohvalite se da vam je to prvi let.

Kada prođete carinsku kontrolu, na platformi departures, ulazite u deo aerodroma gde se nalaze gate-ovi, kapije. Na putu do svog gejta možete da šopingujete, ali kada uđete u svoj gejt i prođete kontrolu, nema nazad.

Nadam se da vam je ovaj tekst koristiti, jer znam da među vama ima dosta onih koji do sada nikada nisu leteli avionom. Ako vas još nešto zanima, pišite mi u komentarima, rado ću proćaskati sa vama o ovoj temi. Oni koji su već krstarili oblacima mogu da pišu svoje iskustvo i šta je njih sve zanimalo pre prvog leta. Sigurna sam da će mnogima značiti da to pročitaju

Pin It on Pinterest