Dubai Miracle Garden

Najveći na svetu park cveća. Kuće, tuneli, avioni, tornjevi, spomenici.. Sve je prekriveno šarenim cvetovima i zelenim biljkama. Ako imate vremena, skoknite i do bašte leptira koja je u blizini

Global Village

Svet u malom. Kompleks u kojem se predstavlja kulturološko bogatstvo svih zemalja. Tamo ćete moći da prošetate Crvenim trgom, da se slikate ispred tornja u Pizi, da se izgubite u kineskoj četvrti, da probate delikatese iz svih krajeva sveta i svašta nešto još. Najkraće rečeno – globalni vašar.

Burj Khalif

Najveća zgrada na svetu, visoka 818 metara. U njoj se nalazi 30.000 stanova, 9 hotela, bazeni, poslovni prostori… U blizini je i poznata muzička fontana, čiji mlazevi plešu u ritmu najvećih svetskih numera.

Burj al Arab

Simbol Dubaija, hotel u obliku plavog jedra. Izgrađen je na malom ostrvu kod Džumejra plaže, koju vam preporučujem za kupanje.

Gold & Spice souk

Pijace zlata i začina koje se nalaze u starom delu Dubaija. Ovo je idealno mesto da osetite arapski duh.

Dubai Creek

Vožnja kanalom u malenom drvenom čamcu ulepšaće vam obilazak starog dela grada gde ćete se pomešati sa lokalnim stanovništvom i osetiti kao da ste deo istorije.

Madinat Jumeirah

Arapska Venecija. Luksuzno odmaralište koje podseća na tradicionalni arapski grad. U ovoj arhitektonskoj lepotici, osim hotela i bungalova, ima više od 50 restorana i kafića. Ovde se nalazi i mali pazar sa suvenirima, kao i najpoznatiji kanal na IG kojim saobraćaju uzani čamci.

Sheikh Zayed Mosque

Jedna od najvećih džamija na svetu. Simbol Abu Dabija i islama. O njenoj lepoti je već sve rečeno. Treba je doživeti.

Desert safari

Odlazak u pustinju ne smete propustiti – džipovima ili kadrovima. Najbolje je ići rano ujutru ili kasno popodne.

Palm island/Emirates Palace

Ne mogu da se odlučim. O hotelu u kojem se pije zlatni kapućino sam vam već pisala. Ako vam to nije zanimljivo, onda možete obići ostrvo u obliku palme, uživati u pogledu na marinu sa najdužeg kraka i obići čuveni hotel Atlantis koji je građen po uzoru na mitsku Atlantidu.

Pin It on Pinterest